Saco-mässa


Denna ringen köpte jag i Rimini, vad tycks?
Dagen började med ett tandläkarbesök, kan ju inte bli en mycket bättre morgon. Byta lite trådar i munnen och fick lite nya saker i tandställningen, nästa gång jag ska till tandläkaren så får jag gummisnoddar i munnen. Dagen på praktiken har varit bra och när jag sluta där tog jag och min bror en pizza sen gjorde vi ett besök hos min morfar.

Imorgon blir det att stiga upp väldigt tidigt, klockan ringer innan klockan sex. Halv 7 så kommer Jenny och hämtar upp mig sen åker vi till stan. Där blir det att ställa bilen och sedan hoppa in i en buss istället. Jo, bussen går nämligen till Stockholm. Dit ska alla studenter på vår skola, vi ska upp på saco mässan. Det är en mässa om olika utbildningar som man kan läsa vidare till när man har tagit studenten, kommer säkert bli en intressant dag!

Festligt värre?

Eller inte. Som ni vet var jag ute i helgen tillsammans med mina vänner. Vi hade en festlig natt med mycket dans och god dricka tillsammans med bra sällskap. Kom med på några absolut inte fina bilder men någon gång måste man ju bjuda på sig själv?



The mind asks the questions, the heart has the answers

Hallå på er! Idag har det varit min första praktikdag och jag tycker det har gått bra. Det känns konstigt att alla gäster kan prata svenska och man behöver inte snacka engelska... men skönt. Jag vill verkligen göra bra ifrån mig och har jämt så stora krav på mig att de verkligen ska gilla mig, får väl se hur det går. Har iallafall slappa tider som jag jobbar men mina bussar gör dem inte rättvissa. De går jätte dåligt, måste vänta en halvtimma eller en timma inne i stan innan jag börjar.
Imorgon så ska jag till tandläkaren och byta mina trådar i munnen, har jag sett fram imot! Så jag kommer nog lite sent till praktiken men förhoppningsviss så gör det inte hela världen. På torsdag ska jag och alla treor tror jag på vår skola upp till stockholm för en mässa, vilket ska bli intressant.
Nu ska jag bara slappa och sätta på en bra film, älskar att bara koppla av när man ser på en film...

Hann gå en promenad innan jag började idag och hade tid att ta foto på den vackra utsikten över strömmen.

Helgens naglar


Fixa mina naglar inför helgens äventyr, dock blir det att ta bort det idag eftersom jag börjar min nya praktikplats på tisdag. Sitter just nu i skolan och har psykologi, har fått en jobbig uppgift och har en lärare som inte förklarar bra så vet inte riktigt egentligen vad uppgiften är. Nu blir det att ta rast, kanske köpa något gott i cafét?


Lunch på Brödernas...


Vi käkade lunch på Brödernas när vi var i stan, ett väldigt mysigt ställe som jag ska besöka igen! Jag tog en macka med fårost och vitlökskräm med kyckling i botten, mums. Vi har verkligen fyndat på stan idag och jag har valt ut många fina julklappar. Vi kanske kom till stan vid 11 och sen kom jag hem för en halv timma sen, ni kan med andra ord förstå att jag är rätt så trött nu? Nu ska jag vila och käka lite god mat här hemma. Sen blir det att dra till stan ännu en gång idag. Det blir nämligen en utgång ikväll med mina underbara vänner! Ses vi ikväll?


Gissa min favoritfärg?


Är det vinter??

Sitter i bilen just nu och är på väg till centrum för att välja ut julklappar, får se om jag hittar några. Som ni har märkt så har det inte kommit någon snö ännu, jag trodde första snön skulle ha kommit innan jag kom hem...men där hage jag fel. Jag menar inte att jag längtar efter snön, för det gör jag verkligen inte men tycker bara att det är konstigt att att det inte har blivit så ännu. Nu är vi påväg igen, hörs när jag kommer hem!

En bra julklapp?


Det kan alltid vara svårt att veta vad man ska ge någon i julklapp. Man kan känna att personen redan har allt som den behöver och helt enkelt inte önskar sig något. Detta är ett förslag på vad varje människa behöver. Varför inte köpa en filt i julklapp? och inte vilken filt som helst, utan en filt med ärmar så man slipper frysa om man ska dricka te eller om man ska läsa en bok. En mycket enkel present men ändå användbar, finns också i flera olika färger. Jag älskar verkligen filtar, brukar mysa under en nästan hela tiden om jag är hemma. Jag tycker dock att filten påminner lite om en morgonrock men den ser ändå väldigt skön ut!


För tidigt eller vad tycker du?

Kom precis hem från stan, har haft en dejt med min farmor. När jag hade fått mina bilder så följde jag med Amanda en sväng till polishuset sen så drog jag till min farmor. Vi käkade lunch och sen så visade jag henne foton ifrån Italien.

Det känns som att det är för tidigt att sätta upp adventsljusstakar... men det är ju faktiskt första advent på söndag. Det kan bero på att jag har varit borta, men det är ända rätt så mysigt att det snart är jul!



(Klara av att lösa rubikskub fast det var jätte länge sen jag senast löste den)


Fixa egen frukost och ingen kaka

Godmorgon! Min snälla väckarklocka ringde vid klockan nio och väckte mig. Tyckte det kändes bra att gå upp rätt så tidigt ändå, vill inte sova bort hela dagen. Har lagt in mer musik på min Ipod, har aldrig gillat den förut för jag har inte förstått mig på Itunes så den har legat i en byrå bara. Nu har jag gett den ett nytt försök och har lyckas rätt så bra måste jag säga.
Det känns konstigt att äta frukost här hemma. Jag har blivit van att man bara ska gå upp och så ska allt vara fram plockat, så har jag levt under denna månad i Italien. Nu måste man själv ta fram sin frukost. Det som också är mycket typiskt i Italien till frukosten är bakverk. Inget som man direkt är van att äta till frukost men när jag var där nere så tyckte jag det var rätt gott efter ett tag. En annan sak som jag saknar på frukosten är min cappucino. När man jobba i frukosten gjorde man kaffe till gästerna och man fick kaffe till sig själv med så har druckit både espresso och cappucino... min favorit är dock cappucino för älskar min skummade mjölk!

Nu ska jag fixa i ordning mig och sen så ska jag ta bussen till stan. Ska möta Amanda och Fredrik, så ska vi byta bilder. Sen blir det som sagt en sväng på stan... så har jag planerat en annan sak att göra också men vet inte om det blir av ännu.



(käkade frukost i vårt nya vardagsrum)


Amerikanska pannkakor

Så här blev mina amerikanska pannkakor som jag åt till lunch. De blev inte direkt runda men de var iallafall mycket goda. Blev sirap och vaniljglass till det, kände att jag var tvungen att lyxa till det lite! Min syrra har varit hemma här idag och sover här i natt, alltid lika trevligt att träffa henne. Ikväll så gjorde jag ett besök hos min kära mormor och morfar. Vi såg lite på tv och så spelade vi självklart kort. Min mormor opereras på onsdag, håller tummarna att denna operation också ska gå bra.

Imorgon blir det att åka in till stan och möta mina klasskompisar som jag åkte till Italien med, vi ska byta bilder med varandra från resan. Sen ska jag också gå på stan och göra ett besök hos körskolan... har bestämt att jag ska sätta igång med mitt efterlängtade körkort.


Have you miss me?

Hej på er alla! Jag kom tillbaka till svenskmark igår på förmiddagen. Det kändes riktigt härligt att äntligen vara tillbaka eftersom vår resa hem var inte den lättaste och roligaste! Känns iallafall konstigt att vara hemma, allt är annorlunda och tomt på ett sätt. Saknar italienarna som alltid är så glada och snälla mot alla, men lite skönt att vara tillbaka i vardagen igen. Nu när jag väl är hemma så tänker jag börja blogga igen. Jag har som sagt en hel del att ta igen och hoppas ni bara tycker det ska bli roligt hehe.

Var iallafall imorse och lämna mitt salmonella prov, alltid lika roligt... sen har jag hållit på att fixat här hemma. Min resväska är snart tom men nu ska jag ta en pause och göra amerikanska pannkakor till lunch, mumsigt! Det kanske blir att äta framför ett avsnitt av Idol som min kära pappa har spelat in åt mig.


Tjena mittbena!

Ciao! Hoppas ni forstar vad jag skriver. Tankte bara gora en snabb uppdatering. Sitter pa ett internetcafe, har ungefar en timma kvar av min tid vid datorn. Vi har en dator pa vart hotell men det fungerar inte sa som vi vill. Vi har varit och kopt tagbiljetter idag, till hemresan till Milano. Jag och Amanda har jobbat frukost idag sa vi ar ratt sa trotta. Fredrik och Maria jobbar kvall pa restaurangen. Vi har precis bytt plats, det var jatte bra att jobba i restaurangen. Har nere ar alla jatte trevliga imot oss, man har ocksa fatt lara sig mycket nytt. I frukosten ar det ratt trakigt, men roligt att gora kaffe.

Vi har bytt hotell for tva natter pagrund av att det ar fullt pa det hotellet vi jobbar pa. Men som tur ar det bara tva dagar for det hotellet ar mycket finare an dar vi bor nu. Igar sa var vi med tva Patrizior och tva elever som sedan ska till Sverige. Vi var pa deras serveringskola har i Rimini, blev guidade och fick ata fyrratters till lunch, sen blev det en tripp med dem pa stan. Jatte harligt folk och de staller verkligen upp for oss. Nu i helgen sa ar iallafall jag och Amanda lediga sa da blir det att hitta pa nagot riktigt roligt! Vi ska nog ut i helgen iallafall, se om vi hittar nagra snygga italienare.

Vad mer kan jag beratta? Allt ar iallafall bra och jag bloggar nar jag kommer hem igen den 23 November... usch tiden gar sa himla fort! Saknar iallafall alla i Sverige, kram.

RSS 2.0