Hejdå Sverige!

Nu har jag resfeber kan jag lova! Jag skulle egentligen dragit in till stan och käkat med mina vänner med nu blir det inte så. Jag hinner inte med de, jag är redan stressad känner jag. Har varit och fixat massa saker under dagen så det är först nu jag kan börja på min vinuppgift som måste vara inlämnad innan jag åker. Jag har heller inte packat!
Jag får plugga flitit nu och sen packa och sen blir det att sova. Jag går väl upp vid fyra på morgonen imorgon, spännande kommer de bli! Detta blir mitt sista inlägg nu innan jag åker. Ni får ha det så bra, kramar! :)


Senaste resan

Detta är sista dagen i Sverige för mig på en månad. Jag lämnar Svergie och åker till Italien. Senast jag åkte utomlands var förra sommaren då jag åkte till Malta, en väldigt fin ö som ligger ganska nära Sicilien, där jag också har varit. Kollade på lite bilder från förra sommaren när jag var där, vilken tur att man har bilder för så roligt att kolla igenom dem om och om igen. När jag kommer till Italien så ska jag också försöka fota rätt så mycket.

Jag har sagt tidigare att jag inte kommer kunna blogga mycket alls när jag har åkt. Jag vet inte om vi kommer ha tillgång till en datorn, vi får helt enkelt se. Men när jag sen kommer hem om en månad så kommer jag fortsätta blogga igen, så ni får helt enkelt hålla ut! :)






Känner mig som en tant


Jag provade mina arbeteskläder igen hemma, dessa serveringskläder har jag fått ifrån skolan och ska ha med de till praktiken, ska också ha svarta byxor med mig. När man har på sig dessa kläder så känner man sig mycket äldre än vad man egentligen är hehe.

Jag har precis duschat och packat lite men inte speciellt mycket, får bli mer ikväll. Jag ska snart dra till stan för att köpa lite saker till resan och sen ska jag växla pengar. Det är bara två dagar kvar nu!


Måndag


Kom precis hem från stan och ska snart dra igen. Blev efter skolan att gå till resia sen så gjorde jag brorsan sällskap när han hade rast. Kommer nog hem rätt så sent ikväll men vi hörs imorgon för jag är ledig hela dagen då men har flera saker som jag måste fixa. Nu måste vi visst dra, puss.


Psykologi igen...

Nu är det måndag och det betyder att jag har psykologi igen. Det är sista dagen i skolan nu innan praktiken för min del. De som skulle vara i Spanien åkte igår! Det är inte lång tid kvar tills vi åker nu, jag känner mig lite stressad för jag vet inte riktigt när jag ska ha tid att packa haha. Vi måste nog åka senast klockan fem på morgonen på torsdagen, kanske blir att vara uppe sent och packa i sista sekunden? Men det fixar sig säkert. Jag har heller inte växlat pengar ännu men ska göra det imorgon. :)

Om ni kommer ihåg så lagade jag och Maria mat i fredags till vårt projektarbete, detta blev de.


Mysdag


(random bild på mig)

Mysar till det ikväll med te och ostbågar framför en bra film. Imorgon är det skola som gäller för mig och efter de ska jag till någon resebyrå och fråga lite saker. Sen blir det att åka hem, fixa sig och sen ska jag upp till Monicas mamma som fyller år. Hon mår inte så bra just nu men förhoppningsviss orkar hon med oss imorgon. Jag kommer sakna alla så sjukt mycket när jag är borta, hur kommer detta gå haha?


4 dagar kvar!

Nu har vi käkat kinamat och så har vi fikat hemma hos oss, nu har de åkt. Det var absolut trevligt och roligt att träffa alla igen, var väldigt länge sen sist eftersom jag inte var med förra året när de träffades. Nu ska jag bara slappa, det får bli en lugn kväll idag. Bara 4 dagar kvar tills jag åker nu!



Blev en oväntad kväll...


Jag hade inte direkt något bestämt igår, jag skulle bara fixa massa saker hemma. Men sen när det började bli kväll så bestämde vi att vi skulle dra till Puls nattklubb. Det blev en spontan utgång tillsammans med Amanda, Paulina och hennes vänner. Kvällen började inte så bra eftersom det var så lite människor och så var DJ inte alls bra. Men sen när man hade fått i sig lite dricka och det hade kommit lite mer folk så blev det att dansa! Det sluta med att Amanda blev skadad vid tinningen (hur vet vi inte) men det blödde! Som tur var såret inte så stort och vi visste heller inte vem som hade gjort de. När Amanda hade vilat lite så mådde hon bättre och det blev dansgolvet igen. Det blev ändå en rätt lyckad kväll men nu är jag seg och ligger fortfarande kvar i sängen...

Jag måste gå upp snart för vi ska ha släktmiddag idag med några ifrån Motala som vi träffar en gång varje år. Vi ska käka kinamat redan klockan 1 och sen ska vi hem till oss. Så det är bara ta på sig kläder och sminka sig och se ut som man är hur pigg som helst! :)


Duktiga dagen


Städning pågår just nu i mitt rum. Jag gör de snyggt tills jag åker till Italien men jag städar också för imorgon så ska vi ha släktträff. Vi ska käka kinamat och sen ska vi hem till oss, släkt ifrån Motala som vi bara träffar en gång varje år så hoppas de blir trevligt. Jag håller också på att tvättar så jag har lite rena kläder att ta med mig till resan, känner mig väldigt duktig idag! Sen har jag också tänkt skriva en packlista men jag ska inte börja packa ännu. Jag ska bara till skolan på måndag nästa vecka sen är jag ledig tills vi åker! Det är bara 5 dagar kvar nu! :)


Bordingcard!

Jag har skrivit ut mitt bordingcard nu till resan, det känns att det inte är lång tid kvar nu! Jag hoppas verkligen att resan kommer bli mycket lyckat och att vi får uppleva många nya saker. Jag tror att jag och de jag åker med kommer ha det riktigt roligt tillsammans, jag ska iallafall se till att vi har de haha. :)

Några saker som jag kommer sakna extra mycket när jag är i Italien.

- Självklart kommer jag sakna min familj och mina vänner jätte mycket!

- Jag kommer sakna min säng!

- Jag kommer verkligen sakna den svenska frukosten!

- Kommer sakna datorn haha.

Kommer inte på några fler saker just nu men när man väl är där nere så kommer man säkert på flera saker. Det kommer iallafall bli galet roligt och jag längtar verkligen nu!


Drar till frisören!


Exakt en vecka...


Sitter just nu i skolan och ska börja plugga snart. Vi har väldigt mycket att göra nu i skolan eftersom det är sista veckan innan praktiken. I eftermiddag så ska klassen på öl och whisky provning, blir säkert intressant. Sen ska jag till frisören och klippa av en bit av håret inför resan. Idag är det exakt en vecka kvar tills vi åker! Just nu om en vecka så sitter vi på ett plan till Rimini, det är sjukt! :)


Plugg en måndagskväll är aldrig fel?


Nu ska jag hämta mig en kopp kaffe och så ska försöka få in lite religion i huvudet. Jag har bara ett papper jag måste få in men ändå så är det svårt för inforamtionen att fastna. Kan det bero på att jag gör massa saker samtidigt? Jag har svårt att bara göra en sak i taget ibland. Jag kan ha tv:n på, datorn på och musik på och sedan sitta med en bok som jag ska läsa i. Jag ska iallafall få något gjort nu för jag har prov imorgon. Ha en fortsatt trevlig måndagskväll!


Försovit mig


Godmorgon! Eller aa... godeftermiddag? Jag har försovit mig och när jag vakna så var klockan så mycket att det inte var någon idé att åka in till första lektionen men ska snart ta en buss in till skolan. Det kanske inte var så konstigt att jag försov mig eftersom jag somnade runt två. Jaja, nu går snart bussen vi hörs senare puss.

Det som jag har väntat på...


Jag har fått mina efterlängtade ostbågar! Sist jag skrev om att jag skulle köpa ostbågar så blev de aldrig så, så har gått runt och varit sugen på det hela tiden. Nu har jag äntligen fått mina ostbågar hehe. Har varit rätt duktig idag så nu tar jag de bara lugnt och har de jätte mysigt hemma. Imorgon är de skola igen, sista veckan i skolan nu innan praktiken... galet! :)


Jag lever

Jag har vaknat till men är väldigt seg. Det var en väldigt rolig kväll igår, den började på manesa sen gick vi vidare till Puls. Va inget direkt drag först när vi kom men blev bättre sen. Jag slapp ta bussen hem så jag kunde stanna kvar tills de stängde, vilket var roligt! Shit vad vi dansade, nästan hela kvällen! :)

Som vanligt så glömmer man lätt bort att ta bilder, men dessa två blev de iallafall haha.


Nu kör vi!


Jag är färdig fixat och ska snart dra till bussen. Inne i stan möter jag sen mina vänner och vi går nog till Världens för förfest sen drar vi vidare till Puls. Syns vi i dimman ikväll?


Kör på platt hår


En osminkad tjej som just nu lyssnar på musik. Det blir att käka lite mat snart, vilket ska bli gott. Ikväll så kör jag på en utgång med mina underbara vänner. Det var länge sen jag orkade platta mitt hår men ikväll kör vi på det. Jag tror de kommer bli en bra kväll dock så varar den inte så länge för mig eftersom det svåraste när man inte bor i stan är att ta sig hem. Det får nog bli att åka med sista bussen hem, vi får se hur det blir ikväll! :)

Min frukost

Jag vaknade vid 11 idag, så himla skönt att få sova ut. Igår hade jag en väldigt trevlig dag i Finspång... självklart glömde jag ta bilder men vi tog bilder på maten till vårt projekt. Jag, Jenny och Maria lagade iallafall en god middag... bearnaisesåsen kanske inte blev så lyckad direkt men det gjorde inte så mycket. Det var trevligt iallafall och jag tog bussen hem vid 12. Jag kom hem vid 2, somnade direkt. Det har verkligen blivit kallt ute nu... så har tagit fram min vinterjacka, usch.

Käkade min favorit frukost idag. Det är äpple, russin, müsli + vaniljyoghurt och sen till det blev det äggröra och en kopp vanilj te. Visst låter de gott? :)


Happy Birthday!



Idag fyller min snygga vän Amanda år, Grattis igen! Imorgon så drar vi med henne ut på hennes första krogrunda, kommer säkert bli skit roligt.

Efter skolan idag ska jag och några hem till Maria och ha en trevlig kväll tillsammans. Vi ska laga lite mat och sen ska vi skratta jätte mycket, sjukt roligt? ja! :)


Två veckor

Jag klicka in på aftonbladets sida och det första jag läser om är om flygplanet som krashade 2009, tre svenskar var ombord. Detta är inget man borde läsa innan man snart ska flyga kände jag. Det är exakt två veckor kvar nu tills jag åker, den tiden kommer gå jätte snabbt. Jag börjar bli lite smått nervös nu, speciellt över språket.

Jag ska lägga mig snart, inte så himla trött just nu men somnar säkert på direkten ändå. Imorgon så ska vi ha något skumt test i datakunskap på morgonen, hoppas det inte är för knepigt eftersom man inte är så duktig med datorer. Jag känner att det kommer bli himla mycket plugg nästa vecka eftersom man har två prov och sen massa inlämningsuppgifter som måste vara färdiga innan praktiken. Nae.. sängen väntar, vi hörs imorgon. :)


Detta händer bara mig...

Jag har gjort en sak som nog bara kan hända en person som mig. När jag skulle skära ost förut till min macka så självklart så skär jag inte en skiva bara av osten utan en liten hud bit av mig försvann också haha. Nu låter de som jag skar upp en stor del men det var bara en liten den på tummen och det gjorde inte alls ont men det blödde som bara den... detta kan bara hända mig känns det som.

Hade ett möte efter skolan idag angående utomlandspraktiken. Det var intressant men det tog längre än vad jag trodde. Sen så drog jag och pappa och köpte lite onödiga saker och sen hem. Jag övningskörde hela tiden och det gick helt okej tyckte jag. Det är lite läskigt att köra när det är så mörkt ute eftersom jag inte är van vid det. Nu är jag riktigt trött så det blir att sova snart men först ska jag vissa en bild på hur fint det har blivit i vardagsrummet.


Inte så himla bra bild...men det är något iallafall :)


Vem tycker inte om denna låt?


Detta är en låt som man kan sätta på när som helst. Jag tycker den är som bäst när man är lite deppig eller inte haft en så bra dag. Då sätter man på denna låt och då blir man direkt på lite bättre humör. Håller du med mig? :)

Utomlandspraktik

Vad ska man säga? Duschade precis och satte på mig en ansiktsmask, man känner sig alltid lika fin. Jag har fått lite gjort idag men inte alls så mycket som jag borde ha fått. Aja, imorgon ska jag besöka min praktik plats som jag ska vara hos efter jag har kommit hem ifrån Italien. Jag hoppas de är snälla och att det är ett bra ställe. Sen vid fem tiden så ska vi ha ett möte på skolan om de som ska åka på utomlandspraktik. Det börjar närma sig nu...bara 15 dagar kvar tills jag lämnar Sverige! :)


Jag är beroende av te

Nu har jag överlevt måndagen också, jag har aldrig direkt gillat måndagar och det gör det inte bättre att man bara har sega lektioner i skolan. Det ringde en som ville fråga massa frågor om min skola förut, jag ställde upp för jag tänkte..."de är säkert inte så många frågor så jag kan vara lite snäll". Haha, så var det inte för det var rätt så många frågor men det var ändå rätt så skojigt. Jag tänkte hämta lite te nu och sen sätta på en bra film. Efter de så får jag ta tag i mitt pluggande. Jag har visst ett prov imorgon så måste läsa igenom en bok... men det sparar jag till senare. Jag skjuter jämt upp massa tråkiga saker, måste bättra mig någon dag haha :)


Cheez Doodles


Hello! Jag är sjukt sugen på ostbågar, det var evigheter sen jag åt detta goda snacks. Originalet är såklart godast, enligt mig. Vad tycker du?

Jobbade som sagt igår och det gick bra tycker jag. Mina gäster kom inte förens klockan åtta så det var rätt så lugnt fram tills dess, hjälpte till i den stora matsalen så länge. Det var ändå rätt mycket folk igår en bal, en full matsal och sen mitt sällskap på 21 personer. Det var nämligen skaldjursbuffé och den hade jag gärna ätit utav...fanns många goda saker men dyrt var de om man ville ha de. Mina gäster var iallafall nöjda och glada. Jag skulle ha slutat vid elva men eftersom jag är så himla snäll så stannade jag kvar, slutade halv ett istället. Vi snackade också lite om att de ville att jag skulle jobba under julborden eftersom det är fullbokad varje dag, vi får se hur mycket jag jobbar men de kommer säkert bli en hel del. Det är också bestämt att jag ska jobba på dagen på julafton, de ville att jag skulle jobba på kvällen också men då sa jag ifrån. Jaja, det kanske blir att dra ner till affären om ett tag och köpa ostbågar? :)


Nästa helg ser jag fram i mot


Om ungefär en kvart måste jag börja gå till jobbet, cykeln får stanna hemma idag. Lite små nervös över vad som kommer hända under kvällen eftersom jag har fått höra att det är väldigt mycket som händer och att de har för några som jobbar... med andra ord så blir det en stressig kväll. Nästa helg kommer bli riktig rolig, längtar tills dess! Nu ska jag packa min väska sen drar jag, kram :)

Rekommenderar...

att ni ska se filmen Make It Happen. Den är enligt mig en bra film som förtjänas att ses. Jag ska ta mig lite lunch nu och snart blir det att dra till jobbet och jobba några timmar. Jag känner mig rätt så sliten i kroppen och min förkylning är inte helt borta än men hoppas de kommer gå bra att jobba ikväll iallafall.


Resultatet

Håller på att somna i min säng just nu... men blir ett snabbt inlägg innan. Följde med Maria hem efter skolan idag, som vi hade bestämt. Vi skulle baka lite olika saker till vårt projektarbete. Vi bakade en citronkaka, lakritskaka och så gjorde vi havreflarn. Det gick väldigt bra och resultatet blev gott. Vi fick mycket gjort, här är resultatet:


Citronkladdkaka

Lakritskladdkaka

Havreflarn

Saker som jag måste lära mig:

- Bli inte kompis med personer som skiter i en.
- Lita på mitt omdöme.

Såg precis en bra dans film, gillar verkligen dans filmer. Det är en sak som jag ångrar, jag ångrar att jag slutade dansa. Varför gjorde jag de? De är sjukt roligt och när jag höll på med de så tyckte jag att de var något som jag var bra på men det är länge sen nu. Slutade för jag tyckte det blev för mycket med skolan men jag borde ha kämpat mer. Nu när jag ser proffs som dansar eller någon föreställning så önskar jag att de var jag. Lär man sig av sina misstag verkligen?


Trafikskola



Jag kom hem för en liten stund sen, andra gången man kommer hem rätt sent. Jag känner att jag har varit duktig idag så jag tänkte fortsätta vara duktig så nu har jag tagit tag i mitt rum, snart kan man komma in i rummet igen!
Jag och farmor åt våfflor hemma hos sig, var väldigt mysigt sen drog jag till trafikskolan. Min körlektion gick bra tycker jag men man möte några bilister som inte kunde köra så man blev lite galen på dem haha. Jag har en skit bra körlärare bara så ni vet! Haha, han är så skön att köra med.. vi snackar mer än fokuserar på körningen vilket kanske inte är så bra men han är så snäll och trevlig. Han och jag ska på "dejt" någon gång bestämde vi och då skulle vi till en krog för han hade inte varit på någon krog i Norrköping haha. Jätte skön person med andra ord, nu ska jag fokusera på teorin sen när jag kommer hem från min praktik ska jag sätta fart med körkortet! :D


Tidning

Sitter hemma hos min farmor just nu, hon har inte kommit hem ännu så det blir att slappa lite. På vår projekt lektion så sprang jag och Maria mest runt i skolan, vi visste inte riktigt vad vi skulle göra. Vi hamnade tillslut i köket där Paulina stod och gjorde några goda röror som hon testade. Lite avis blev man för ville också vara i köket och laga något gott. Nu är det iallafall bestämt att jag ska till Maria på fredag efter skolan och laga mat, denna gång ska jag inte vara sjuk! Nu ska jag slänga mig i sängen ett tag, kram.


Snygg Maria :)


Skola

Sitter i skolan och har samhällskunskap, försöker skriva en insändare till en viktig person. Det går inte direkt så bra för jag har inte kommit på vad jag ska skriva om. Senare i eftermiddag blir det en liten tripp till min farmor innan man ska till körskolan. Hade körlektion igår också och det gick helt okej, det var roligt. Nu ska jag fortsätta plugga men bjuder på en bild.


Söta Paulina :)

Mössprovning


Tog en dusch för ett litet tag sen och ligger nu i sängen och slappar. Ska ta lite te innan jag går och lägger mig om ett tag. Idag så hade vi mössprovning i skolan, det svårast var att bestämma storlekt tyckte jag men hoppas de blev rätt till sist. Jag glömde såklart bort att ta några bilder. Imorgon så är de skola igen och efter skolan så har jag körlektion. Jag har inte haft en körlektion sen innan sommaren... det är ju jätte länge sen! Så det ska bli spännande, så ni får se upp imorgon!

Bjuder på mig själv


När vi hade barkunskap i veckan så fick vi testa att göra lite olika trick med flaskor, vilket inte var de lättaste! Här är en video då jag försöker göra ett trick, lyckas jag? Haha, hör ni min röst... hade hostat så mycket natten innan så hade kommit i målbrottet.


Lite duktig iallafall


Jag har nästan skrivit klart min ena uppgift nu, bara sista frågan som jag inte förstod så fick skicka iväg ett mail till min mentor. Känner att jag har varit rätt duktig så tar en pause nu och hoppar in i duschen en snabbis. Sen blir det att sätta sig framför datorn igen och kolla på en religion uppgift, jippi!


Nu har man vaknat..

Godmorgon! Jag ligger fortfarande i sängen, har inte orkat gå upp än men vaknade för några minuter sen. Natten har varit jobbig för har fått gått upp flera gånger pågrund av min hosta, som jag har tröttnat på! Men nu är jag iallafall vaken och ska snart fixa ihop lite frukost till mig. Söndag, denna dag kommer inte bli rolig kan jag lova men jag får skylla på mig själv. Efter att ha dragit ut på alla mina skoluppgifter så måste jag verkligen plugga hela dagen idag för att hinna lämna in dem i tid. Därför kommer jag stänga in mig och plugga som bara den idag och hoppas få någonting gjort.


Så här såg vi ut när vi skulle ta vårt skolfoto, den här bilden är tagen när de var färdiga med fotograferingen så alla började typ klä av sig för de var så himla varmt!


Känner du min puls

Ber om ursäkt för mitt tidigare inlägg, menade inget illa och syftade absolut inte på någon speciellt det var bara så som jag kände just då. Nu har jag sovit någon timme och fått i mig lite mat så nu känns det bättre.
Sitter just nu i min säng och tänkte sätt på en film och hämta lite te, men kommer säkert somna till filmen. Jag har fortfarande kvar min hosta som jag fick förra fredagen och så känns de som halsen är kompakt, att den är svullen på något konstigt sätt. Jag blir aldrig sjuk så jag orkar inte med min hosta längre, vill kunna sova!

Kan berätta lite kort om gårdagen. Jag och några kompisar åkte vid åtta tiden till Malins förfest som blev mycket lyckat enligt mig. När klockan var halv 12 ungefär så drog vi in till stan och gick till nattklubben Puls. Var första gången jag var där och första intrycket var att de var lite folk men de blev mer folk framåt kvällen. Vi stannade kvar till de stängde, klockan 3 och så skjutsa Fredrik hem några till Malin där bland annat jag skulle sova, tack igen och tack alla som gjorde kvällen lyckad!

Det var en väldigt roligt kväll, roligast var att vi var så många som gick ut tillsammans. Det blev absolut inte mycket sömn så man får ta en sovmorgon imorgon istället. Jag tog några bilder under kvällen men kvaliten på de var inte de bästa... men jag bjuder på dem iallafall.





Det hände såklart lite saker under kvällen... men de spännande sakerna delar jag inte med mig här.

Gahhh

Nu har jag spårat ur, jag blir så himla trött på allt. Att man inte kan snacka med varandra och jag är så himla trött på skvaller och massa annat skit. Tjejer är experter på detta, tjejer är helt klart de som snackar mest skit. Jag överreagerar säkert nu och blir snabbare arg och sur när jag inte har sovit något. Nu ska jag gräva ner mig i min säng och bara sura känner jag för haha. Blir irriterad på små saker också just nu, de här blir ingen bra dag!


RSS 2.0