Kvälls outfit

Detta blir ett väldigt snabbt inlägg, jag blir hämtad om tio minuter. Jag har precis gjort färdigt mig, så här blev kvällens outfit. Jag slängde på mig en klänning ifrån Vera Moda som jag har aldrig har använt och ett par leggins ifrån Bikbok. Nu har jag slagit in paketet också, hoppas hon blir glad! :)

Grattis på födelsedagen mormor!



Sitter i ett höghus

Sitter just nu med en filt omkring mig, bredvid mig står en mugg med vanilj te och lite vindruvor. Jag kom tillbaka ifrån skolan nyligen, skönt med bara en lektion. Nu har vi käkat god lunch, farmor har nu gått ner till sin kurs men jag är kvar hemma hos henne men ska om ett tag ner till stan för att möta bror. Vi ska leta efter en present, det blir bara svårare och svårare att köpa presenter med åren tycker jag. Nu ska jag ta det lugnt och packa ihop mina saker, puss!



Mackorna som farmor gjorde i ordning till hennes kurs.


"Det är toppen i Toppen"


I torsdags så var vi (mormor,morfar,kusin,brorsan + flickvän och morbror) i Toppen och is fiskade. Jag har redan skrivit om det lite men jag berättade aldrig hur det gick. Det var riktigt jobbigt när vi skulle göra hålen i isen, det var omkring 30 cm tjock is. Vi la iallafall i tio stycken saxar och så pimplade de andra lite. Under tiden vi var där så fick vi ingen fisk, helt värdelöst. Det är ganska ovanligt att vi inte får något, vi lät därför saxarna ligga kvar över natten och dagen där på när vi hämtade dem så hade fyra gäddor fastnat. De var dock inte så stora men det är ju alltid något iallafall, skönt att vara ute helt enkelt.

Sitter just nu i skolan och har engelska, eller har rast nu. Vår lärare är sjuk så vi får jobba ensamma med en uppgift, en uppgift inför de nationella proven i engelska. Jag kan säga att det är verkligen inget jag längtar efter!

Myssöndag

Hej på er igen! :)

Det har varit lockande att blogga de sista dagarna men kände att det var bäst så här. Det har hänt rätt så mycket sen sist, eller jag har ett par bilder som jag vill lägga upp i bloggen men det får bli en annan dag. Jag sitter just nu hos min farmor, jag ska sova här inatt. Idag är det sista dagen på lovet, jag är inte alls sugen på skola imorgon. Som tur har jag bara en tre timmars lektion sen ska man på stan ett tag med brorsan och på kvällen ska man fira sin mormor som fyller år.

Helgen har varit rätt lugn annars, kom hit på eftermiddagen. Vi har lagat 3 rätters och de blev riktigt gott, desserten var dock inte min favorit men alltid roligt att testa något nytt (kommer upp bilder). Nu ska jag slappa lite sen så blir det sängen för min del, puss.

Dagens outlook:


Blogg uppehåll några dagar

-


Änglagård

Godmorgon! Sover ni?

Min väckarklocka ringde vid 7 och jag vaknade den här gången. Jag var en kort stund hos tandläkaren, dumma jag som sa att jag ville ha en morgon tid (trodde jag hade praktik). Det tog iallafall bara tre minuter där sen va det bara att gå hem igen, så nu har jag fått blåa gummisnoddar mellan tänderna. Det känns som jag tuggar på tuggummi fast konstigare, jag hoppas de inte åker av nu så jag måste tillbaka till tandläkaren igen. Det är idag exakt en vecka kvar tills jag får tandställning.

Vad hände igår då?

Dagen började med mötet sen drog jag till mormor och morfar för att äta frukost. Sen så slappade jag lite sen åkte till stan för att möta Sofia. Vi käkade lunch på stan och gick runt i lite affärer, Sofia hittade ett par jätte snygga skor! Sen blev det dags för bion, 127 Hours. Filmen var bra, den innehöll dock några vidriga scener när bland annat killen dricker piss och när han skär av sig sin arm.

Nu kollar jag på Änglagård (andra sommaren) och försöker äta lite frukost, skulle vilja sova men vet inte om jag kan somna om. Idag så ska jag isfiska, förhoppningsvis. Om vi inte får tag på någon strömming så kan vi inte det, så håller tummarna. Isen måste också vara bra och den har vi inte kollat än. Jag uppdaterar senare, så vet ni om det blev något isfiske. :)



Hit ska vi isånafall idag, bilder från förra vinter.


127 Hours

Försöker se på ett avsnitt av Gossip Girl men det går inget vidare. Jag ser avsnittet på en hemsida som är rätt så bra ibland men det tar evigheter att ladda avsnittet. Man får se några minuter sen får man vänta en kvart för att kunna se några minuter igen, helt värdelöst.

I morse fick jag lite panik, okej jag fick mycket panik när jag vaknade av ett sms. Jag insåg att jag hade försovit mig, klockan var 20 i 9 och jag skulle vara på Brunnen vid 9. Jag sprang runt som en galning här hemma och sen sprang jag dit, en skönt morgon runda i -22 grader, inte så lyckat. Dumma väckarklocka, eller var det mitt fel som inte märkte att den ringde? Det gick iallafall helt okej där, antar jag. Idag ska jag på bio med Amanda och Sofia, vi ska se 127 Hours. Ska snart med en buss till stan då man ska käka lite och så med Sofia sen blir det bio dags. Det ska bli roligt att träffa dem igen, höra hur de har haft det på praktiken och så. Nu ska jag se några minuter till på avsnittet, puss. :)

Här är trailern för filmen:

Galna brudar


Nu har Michelle gått hem, vi har haft det riktigt roligt. Vi har bland annat ätit och spelat Nintendo. Okej, jag har blivit lite besatt av spelet...men det är faktiskt riktigt roligt. När min brorsa kommer hem ikväll så kanske det blir lite mer spelande. Brunnen ringde också förut så ska dit imorgon bitti klockan nio...vi ska snacka om sommaren bland annat. Nu ska jag umgås med min syrra som är här, bara ta det lugnt. :)

Ps. Förhoppningsviss kommer det upp en ny header snart!


Se upp i backarna!

I morse hade jag satt väckar klockan för att jag skulle vara redo klockan elva för att bli upphämtad. Jag hittade ett par skidor hemma och sen var det bara att ge sig iväg. Jag har bara åkt skidor ett par gånger förut, inget vidare bra med andra ord. Jag kämpade som bara den i backarna eftersom mina skidor var så dåliga, först trodde jag att de var jag som gjorde fel men jag hade helt enkelt dåliga skidor. Vi åkte iallafall två långa varar och när vi var färdiga var jag helt slut för jag hade kämpat så, haha.


Här ovan ser ni våra skidor, jag hade dem vita. När vi väl kom till bilen igen och bestämde oss för att vi hade åkt färdigt så tog jag av mina skidor. Jag tänkte testa morfars skidor eftersom han verkade ha bättre glid på sina så jag ville känna hur det kändes. Jag provade först på parkeringen och kände att de var ju mycket bättre, man behövde inte alls ta i mycket för att komma framåt (som man behövde med mina). Jag tänkte prova lite i spåren också men det var en liten uppförsbacke för att komma dit, haha jag glider bakåt och hamnar i snön istället. Efter några mer försök lyckas jag heller inte så får ta av mig skidorna och börja vid spåret istället (denna backa var väldigt liten). När jag väl står i spåren så känns allt bra och jag tänker, men jag tar i ordentligt med stavarna eftersom det behövde jag ju göra med mina förra skidor. När jag väl tar fart så glider jag ju snabbare vad jag trodde och hinner inte med min kropp så den åker bakåt och jag landar på rumpan haha :). Det måste ha sett roligt ut, vilken tur att inga andra var där. När detta hände så gick min sko sönder (som ni ser nedanför), kanske var bäst ändå att ha ett par dåliga skidor för kommer nog få ett blåmärke efter det där fallet...


Sen åkte vi hem och fikade lite och spelade lite kort, mys. Nu har jag precis kommit hem och tänkte skriva ett inlägg innan min kompis kommer, hon borde komma vilken minut som helst nu. Jag håller också på att tvättar och gör andra saker. Skriver kanske ett till inlägg ikväll, vi får se! :)


Dagens outfit


Imorse var det bara att klä på sig, jag frös inte utomhus iallafall! Man kände sig lite packad så nu längtar jag till sommaren då man bara behöver ha ett linne och ett par shorts på sig! :D


Vaniljbullar

Har precis sett färdigt på en film, Despicable Me. Den var lite seg men väldigt rolig. Det blev inget med kompisen idag, blir imorgon istället. Så dagen har jag mest spenderat med att baka vaniljbullar, de blev jätte goda men lite kladdiga. Jag har också bestämt lite planer inför imorgon, jag ska upp ganska tidigt för att åka skidor! Vi får se hur det går för det var länge sen jag åkte nu och jag har aldrig varit något vidare bra men det är roligt. Sen blir det hem och så kommer Michelle till mig. Snart ska jag sova men bjuder först på lite bilder på mina bullar.

 

 

 


Tidsinlägg

Nu ska vi se om det här fungerar, har aldrig innan testat att göra tidsinlägg. Om det fungerar ska detta inlägg vissas när jag sitter och äter frukost framför tv:n.


Jag tittade in en snabbis på aftonbladets hemsida och fick se en artikel som jag bara var tvungen att dela med mig av och kommentera vad jag tycker. Artikeln handlar om Ziona Chanas (som ni ser längst fram på bilden), bakom honom står alla hans barn samt barnbarn. Han har i nuläget hela 94 barn, 33 barnbarn och 39 fruar. Han är dock inte nöjd än så han är ute och letar efter sin 40:e fru. Familjen bor i ett hus med 100 rum men det är ändå trångt och fruarna måste dela rum med varandra.

Man kan ju undra hur de har råd med allting? Jag är glad att jag inte är en av de där barnen eller någon av hans fruar. Dock så skulle det vara ganska coolt att ha en så stor familj, tänk dig om någon frågar. Hur många syskon har du? och då svarar du; Jag har 93 syskon. Haha, inte så vanligt direkt att någon har det. Han har världens största familj redan och vill att den ska bli större.
Vad tycker ni om detta?


Frukost

Skönt med sportlov så i morse slapp jag gå upp så himla tidigt och att ha engelska i tre timmar. Jag vaknade för bara några minuter sen så har tänkt äta en riktig god frukost snart och mysa framför en film blir det nog. Idag ska en kompis komma till mig, några förslag på vad vi kan hitta på?
Jag känner mig på bak humör, känner för att baka något riktigt god. Det skulle vara kul att testa göra chokladfondant eller så kanske jag gör mina vaniljbullar som jag bara har gjort en gång för väldigt länge sen, de var goda!

När jag vaknade kände jag att jag hade fått lite träningsvärk från träningen igår, det var det jag strävade efter! Det är så skönt att vakna med lite träningsvärk för då känner man sig lite duktig och det är skönt. Nu ska jag inte skriva mer för ska fixa till en helg frukost, mums! :)



Vanilgbullar och chokladfondant, mumsigt!

Nintendo


Kom precis upp från gillestugan, där har jag och min bror spelat det heliga Nintendo. Han plockade upp det tidigare idag och det är fortfarande lika roligt som jag kommer ihåg det. Det är också kul att köra med brorsan för båda är lika galna, sätter oss verkligen in i spelen. Det blir nog att spela lite imorgon kväll med. Idag så har jag mest övat på teori till körkortet, lärt mig en hel del nya saker faktiskt. Måste ta tag och skriva in mig på en körskola snart. Nu är jag riktigt trött (kanske för att jag vaknade så tidigt) så jag ska snart gå och lägga mig. Imorgon ska jag vara med en vän, får se vad vi hittar på för skoj. Godnatt :)


Godmorgon!


Det är något fel på mig, jag vaknade för ungefär en timme sen och då var klockan bara åtta! Jag brukar egentligen vakna omkring tio eller elva. Jag gick och la mig vid två inatt så jag tycker jag borde ha sovit längre, men nej jag är redan pigg. Jag ligger dock fortfarande i sängen men börjar bli hungrig så ska snart äta frukost. Det kanske blir att se en morgon film också, det sitter aldrig fel. Jag får se vad dagen har att bjuder på, hade planer med en men de blev ändrat så får hitta på något annat istället. Vi hörs säkert senare idag, kramiz. :)


Städtime!

Blandad musik spelas från högtalarna, jag har nu käkat frukost och sett på en James Bond film. De filmerna är riktigt bra! Nu ska jag sätta igång och städa mitt rum, ser förjävligt ut faktiskt. Hoppas på att senare idag åka in till stan för att träffa en kompis. Nu ska jag sätta fart, så jag blir färdig någon gång.


Sportlov

Hello! :)

Ligger just nu i sängen och funderar på att lägga mig för att försöka sova. Idag var det sista praktik dagen innan lovet, så nu har jag sportlov! Riktigt skönt faktiskt, ska försöka hitta på lite roliga saker att göra under lovet också. Var iallafall en bra dag på praktiken förutom att jag skar mig i fingret, sånt som händer. Det var kul för det var väldigt mycket gäster idag, gillar när folk springer omkring i köket med panik i deras ögon. Nu ska jag njuta av helgen, ha det bra!


Tjarå! puss

Fisk händer

Igår så luktade jag rotfrukt om mina händer, idag så luktar dem fisk. Idag så har jag haft min andra dag på praktik platsen. Jag är i köket de första två veckorna sen så byter jag med min kompis till serveringen. Jag längtar tills dess men just nu måste jag stå ut i köket. Det är roligt att lära sig nya saker och se hur det fungerar hos en restaurang på riktigt, vår restaurang i skolan känns på något sätt inte lika riktig. Imorgon är en vanlig dag på praktiken förutom att jag ska gå tidigare för jag ska dra ut min sista tand! Ska bli skönt att ha gjort det, nu väntar bara ännu mer lidande när man får själva tandställningen.

Jag är riktigt trött idag, höll på att somna ett tag förut. Jag ska se på mästerkocken som börjar klockan 8, rätt så intressant program faktiskt. Jag kan förstå att visa gråter pågrund av stressen, jag skulle känna detsamma.


Jag fick hem ett mobil skal till min mobil igår, jag försökte ta kort för att visa hur det ser ut men det var svårt. Det är iallafall rött med ringar på, I like it!


VALENTINE`S DAY


Är en speciell dag för alla som har ett förhållande, för detta är en dag man ska spendera med någon som man älskar. Man kan lika gärna spendera den med sin familj eller med några bra vänner. Det är egentligen ingen speciell dag för mig, har aldrig direkt firat den någon gång. Jag lagade nyss en god middag till min familj och nu blir det vaniljhjärta och en film. :)

Imorgon så är det första dagen på min praktik plats, faktiskt nervös! Det går nog ändå jätte bra, börjar vid 10 imorgon så lite sovmorgon har jag iallafall och det ska jag njuta av. Ni får ha en toppen dag! puss


Tjoho!


Jag har gett upp pluggandet för idag, imorgon så har jag prov och muntlig redovisning i engelska. Jag känner mig osäker men jag får inte in mer i mitt huvud just nu. Igår så hade jag en riktigt rolig kväll hemma hos min syrra i Linköping. Hon fyllde för ett tag sen och nu var vi bjudna hem till henne. Det var första gången jag var där men hon bodde jätte fint, dit ska jag igen och hälsa på syrra. Vi käkade tacos och sen blev det present öppning (Sannas favorit stund?) sen så blev det dessert. Riktigt trevligt var det, sen på hemvägen så var det bara tränga ihop sig i bilen igen, det va ju med mysigt hehe. Nu ska jag ta de lugnt sen så blir det sängen.

Imorgon så är det Alla Hjärtans Dag, hur ska ni fira det?


Gårdagens outfit


Helg!

Håller på att plugga lite till engelska provet vi har på måndag, vet inte riktigt hur jag ska klara av att lära mig allt men får väl ta lite i taget. Lite senare idag så ska jag till min syrra i Linköping, hon har fyllt år och nu ska vi fira henne. Det ska bli roligt att åka dit för jag har inte varit hemma hos henne någon gång. Igår så ringde jag också Brunnen, jag hoppas jag har gjort rätt val. Nu ska jag fortsätta plugga sen blir det att käka och fixa sig, ha en bra lördag så hörs vi! :)


Om man har tråkigt på rasterna i skolan så spelar man kort!


Praktik

Nu har jag laddat upp med kakor och te, nu ska jag krypa ner i sängen och sätta på en film. Jag hade sovmorgon idag, ändå så är jag trött. Efter lektionen så gick jag och Jenny till vår praktik plats och presentera oss, vi börjar nästa vecka och det blir säkert kul. Jag har inte bestämt hur jag ska göra än med mitt beslut... jag önskar att någon kunde göra det åt mig men de kan de inte. Jag vill bara att någon ska välja och säga att allt kommer bli bra. Jag orkar inte skriva mer, nu blir det sängen!

Nya naglar


Jag har haft studiedag idag, då hann jag med att fixa min naglar. Jag kom precis hem från min mormor och morfar. Imorgon så har jag sovmorgon (väldigt ovanligt för min del) men det ska bli riktigt skönt. Efter skolan imorgon ska jag till min praktik plats och presentera mig och sen gå på stan ett tag har jag tänkt. Jag fick ett väldigt viktigt samtal idag, så jag har ett stort beslut att fatta och jag har bara tills på fredag att tänka. Jag fick lite panik för jag vet inte hur jag ska göra, det vet jag fortfarande inte! Det är ett väldigt viktigt beslut som jag dock bara kan göra själv, gillar inte att ta såna här beslut...

Nej tack!


Sitter och läser på några bloggar, de har varit ute och ätit råbiff. Jag har hört talas om denna rätt förut men jag blir bara äcklad av tanken att äta råbiff. Man brukar äta det med en äggula ovanpå och man har ibland rödbetor till. Nae, detta är inget jag själv skulle välja. Skulle du?


Bara en tand kvar nu!

Hej på er!

De flesta är nog på jobbet nu eller i skolan, jag själv sitter i min säng med datorn framför mig och en pappersrulle bredvid mig. Var hos tandläkaren i morse och drog ut en till tand, denna gång gör det ondare kan jag lova! Tandens rot var ju jätte lång, inte konstigt att det gör ont. Istället för att gå till skolan så är jag hemma så jag har tänkt plugga idag, men just nu har jag för ont för det. Jag ska istället se en James Bond film och hoppas på att smärtan går över. :)

Nästa vecka börjar min praktik, jag är jätte taggad! Jag hoppas verkligen att det är ett bra ställe som jag har hamnat på, ska dit i veckan och presentera mig. Nu ska jag dra men bjuder först på ett skämt.


Here without you


Denna låt är riktig bra <3

Det har varit en ganska skum helg, den har gått upp och ner. Jag var iallafall på bio igår kväll med Michelle, vi såg Winter´s Bone. Den var inte alls värd pengarna för filmen var riktigt seg. Den skulle varit från 15 år men den var inte alls läskig, kunde varit barntillåten. Jag såg lite på melodifestivalen, katastrof! Jag ska ändå följa den lite bara för att vara med i samtalsämnena. Nu lyssnar jag på musik men snart börjar solsidan, har längtat! :)

Fixade mina naglar tidigare idag men de blev riktigt fula, det ser ut som ett litet barn har målat dem så det blir inga bilder, dock så orkade jag inte göra om så får ha det några dagar iallafall.


Fredagsmys

Har satt mig i soffan nu efter tacos och guacamole, nu blir det lite slappande framför tv:n. Jag har inte så mycket att skriva idag...kommer inte direkt på något som är roligt att veta. Det har inte hänt så mycket idag, en helt vanlig dag i skolan förutom julmust på sista lektionen och massa andra goda saker. Nu ska jag njuta ordentligt av min helg och sova ut ordentligt, skönt! Hoppas ni får en bra helg, kram.


Tuffingar, på restaurangen i skolan.


Det nyaste i garderoben


Jag vet att ni inte ser hur kläderna ser ut, det är meningen för det är ju inte kul om alla vet vad man har köpt innan man har på sig det. Ni får sägert se dem någon gång i dagens outfit. Det var iallafall i tisdags jag var i stan och shoppade med en kompis. Det blev en kofta, leggins, t-shirt, tröja, en kjol och lite små saker.

Hur har min dag sett ut?
Det började med en lektion, alkoholhantering sen käkade man lunch sen hade man näringslära och då jobbade man på som bara den. Spelade också neger och president, vart president någon gång iallafall! Sen när man väl slutade vid 3 så tog man bussen hem och lämnande väskan sen var det bara dra igen till frissan. När jag var klar där blev det att gå till mormor och morfar. Vi fikade och spelade lite kort, kom hem för en halvtimme sen ungefär så det känns som dagen har gått jätte fort eftersom jag inte har varit hemma. Nu har jag käkat lite mat och ska sätta igång att plugga lite. Imorgon på svenskan ska vi spela Jeopardy med frågor som handlar om språkhistoria så det är bäst att plugga på lite nu så man kan iallafall svara på någon fråga imorgon. Det är allt från mig idag, kram! :D


Nytagna bilder


Efter skolan idag så var jag hos frissan och klippte av de slitna topparna, nu är mitt hår helt igen. Det är ingen direkt skillnad men här är iallafall några bilder. :)

RSS 2.0