Mera firande och påskmat

Igår var jag hos min mormor och morfar för att fira påsk ännu en gång. Där var också min kusin Linnea. Vi träffas bara några gånger om året så var jätte kul att träffa henne. Vi käkade god mat sen var de dags att spela pingis. Linnea går på pingis och är jätte duktig men gick inte så bra för mig haha. Sen var det dags att leta efter påskägg, jag hade nog varit snäll för fick ett påskägg också! 
 

Är det sommar?

Idag är det jätte fint väder! Så idag får man passa på att sola. Det känns som sommar idag, man kan till och med gå barbent utomhus! Så himla skönt!
 
Påskoutfit: 
Linnet är köpt på ginatricot i Karlstad.

Påskafton

Igår så var det påskafton och det firades med släkten. Det bjöds på en stor påskbuffe, var super gott och jag käkade jätte mycket! Gud vad mät man blev och sen efter maten skulle vi fika med citronkladdkaka och sen massa godis. Vi var 15 stycken och hade de jätte trevligt! 
Mums! 

IKEA

Jag och Iza drog till Ikea i Linköping tillsammans. Vi gick och kolla på Ikano och sen själva Ikea. Jag köpte lite små saker till lägenheten och sen ett stort täcke som vi ska ha i den nya sängen + påslakan. 
Vi käkade lunch på en kinarestaurang som ligger precis bredvid,  var super gott! Kycklingspett med jordnötssås.

Hemma!

(Söta Doris som fick stanna hemma i Karlstad med Stefan över påsken)

Jag sitter just nu hemma hos pappa, vi ska snart börja med maten. Har hunnit med en hel del idag ändå. Resan tog längre tid än förväntat så är skönt att vara hemma nu. Jag besökte arbetsförmedligen så nu har jag ändrat så jag är medlem där istället. Sen så gick jag förbli vår lägenhet, det var flera målare där. Blev jätte glad och pirrig i magen, längtar!
Har också pratat med jobbet så ska dit efter maten ikväll så ska vi gå igenom kassan och läsa på lite menyer och kanske får ta någon beställning. Shit, jag var proffs på det förut men var länge sen nu jag servera! Men det gå säkert jätte bra och ska bli kul. Senare ikväll vid nio tiden så har jag bjudit hit Iza. Vi ska dricka te och se på New Moon samt planera inför morgondagen då vi ska åka till ikea! Jätte kul att vara hemma och träffa allt folk. När jag gick på gatorna i centrum så hade jag en sån varm och skön känsla i kroppen, ska bli så kul att flytta hit igen! Längtar tills vi kan bjuda hem folk till oss, blir perfekt nu till sommaren med lite grillad på uteplatsen.

Mobilinlägg

Snart är jag äntligen framme! Jag fick vänta en timme i Katrineholm på nästa tåg och nu sitter jag och väntar på bussen som kommer om 20 minuter. Ska bli skönt att komma fram, då man kan äta lite och få upp blodsockret. Just nu stör jag mig jätte mycket på folk som enbart bryr sig om sig själv och tränger sig före andra, vänta på din tur! 

Promenad längs vattnet

Jag tog en promenad till Pekås, där vi handlar mat. Fick bli lite gott och blandat, lite gott till tågresan inför imorgon. Tåget går vid halv 10 imorgon så är nog vid Norrköping runt halv 1. 
Det blåste som vanligt mycket idag men ibland blev de jätte varmt och skönt. Passa på att ta lite bilder på vägen hem för att visa vart vi bor. 
 
Här ser ni en bild som är en bit ifrån där vi bor i Karlstad. Vi bor ute på en udde så det är väldigt fint eftersom vattnet ligger precis bredvid. Vi bor i en av de höga husen som ligger längst ner på udden.
Man kan nästan säga att vi bor granne till de berömda husen som är byggda på vatten. De ser riktigt lyxiga ut men blåser väldigt mycket just där så skulle vara lite rädd att husen lossna om jag bodde där haha. 
En bättre bild, skulle inte vara helt fel att öppna dörren till baksidan och bara hoppa i sin egna båt eller ta en sim tur. 

Förstärka naglarna

Nu har jag suttit och fixat mina naglar, det tar lite längre tid att fixa naglarna med Depend Gellack men helt klart värt besväret. Nagellacket räcker ungefär 2 veckor och naglarna förstärks. Jag brukar inte ha långa naglar men har fått de nu när jag har använt mig av detta (som jag fick av Stefan i julklapp). 
Det som är smidigast med det hela är att man inte behöver vänta på att de ska torka. Ska berätta lite kortfattat hur man gör: 
 
Man torkar först av nageln med rengöringen. Sen applicerar man ett tunt lager med nagellacket bas och in med naglarna i LED-lampan 30sek. Sen ett lager med valfri färg och härda 30sek i lampan, sen gör du detta ännu en gång. När du är färdig med det så tar du på nagellacket top och härda i 60sek. Sen torkar du av med rengöringen och så är det färdigt! En glansig och fin nagel. 
 
Så här såg naglarna ut innan jag började, både med nagellack och utan. 
Detta är det som behövs för att förstärka naglarna. Allt förutom färgen man vill ha på naglarna ingår i Depend Gellack startkit. Jag har tre stycken olika färger men idag använde jag mig av French Pink Pear som är väldigt ljus rosa. Gillar att man ser naglarna. 
Maskinen som man använder med LED-lampa. Man kan välja mellan 30 sekunder eller 60 sekunder. Man ska enbart egentligen bara ha 30 sekunder men när jag har tagit på nagellacket top så tar jag 60 sekunder. 
Slutresultat! 
Det var svårt att ta bild på resultatet eftersom nagelacket är så glansigt. Men blev super nöjd och känns så mycket fräschare. Nu håller mina naglar ett tag till. 

Mariebergskogen

Tänkte berätta lite om ett ställe som heter Mariebergskogen här i Karlstad. Detta är ett välbesökt ställe speciellt en fin sommar dag så kommer folket hit med deras familjer. Men man kan besöka detta ställe året runt och det är gratis entré. Man kan nästan säga att det är en mindre djurpark med lite av varje. I vintras så åkte jag och Stefan skridskor här, då dom gör en plan som man kan åka på. Eftersom isen på sjön inte blev tillräckligt tjock i år så åkte vi här istället med alla små söta barn och skolklasser. Dessutom under vintern så har dom en stor julmarknad här som verkligen är värt ett besök. 
 
Under sommaren så besöker man framför allt de söta djuren som finns bland annat kaniner, marsvin, grisar, olika fåglar, får och hästar mm. Sen finns det flera stora lekparker för barnen och så kan man besöka Naturum här vilket är ett litet "museum" kan man säga med olika utställningar och där kan man också äta mat. Det finns flera olika naturstigar man kan gå och tipspromenad. Ett ställe som helt klart är värt ett besök! Vi bor dessutom väldigt nära, ligger på andra sidan vattnet. 
 
Några av de söta djuren:
(Detta är Alfred som är en belgisk jätte)
(Det är en skola som tar hand om djuren vilket är extra roligt)

Arbetsförmedlingen

Mötet är precis avslutat, bestod av en timma med fakta om jobbgaranti för ungdomar. Vi var inte speciellt många på mötet, kanske 20 stycken. Jag tyckte det var konstigt att det bara var ungdomar där men sen kom jag på att mötet bara var för ungdomar haha. Ännu en rolig sak är hur vi ungdomar väljer sittplats. Det var fler stolar utställda än antalet vi var. Ingen satt bredvid varandra, är vi rädda för varandra eller? Fast kan dock inte säga att jag valde en bättre sittplats för jag satte mig inte heller bredvid någon annan. 
 
Fick iallafall reda på mer information och de har ändå ett rätt så bra system för det hela, syftet var att vi skulle skriva på ett papper vilket jag aldrig gjorde. Jag ska snart flytta så finns ingen mening att börja denna kurs i Karlstad så ska byta arbetesförmedling. Vilket man tydligen ändå måste göra fast man har fått jobb. 
 
Jag valde att ta på mig en rutig skjorta från Bikbok idag för att se lite proffsig ut, lyckades jag? haha...

Bakning under kvällen

Idag när jag kom upp med tvätten så hade Stefan kommit hem, han pratar med någon i telefonen. Det visar sig vara hans farmor. Han har köpt jäst med sig hem för att baka bröd haha, förvånad blev jag! 
Så nu har vi två fina limpor som är redo för att ätas, mums! Jag ska hoppa in i duschen nu för känner mig frusen. Imorgon ska jag på ett möte hos arbetesförmedligen, pratade med dom tidigare idag eftersom jag tyckte det inte var nödvändigt för mig att gå på detta möte. Men fick inte min vilja igenom så blir ett tidigt möte imorgon. 
 

Vuxenpoäng!

När vi var på Mio och kollade på möbler så kände man sig verkligen vuxen. Dock när man kollade runt i butiken på alla andra som var där så blev man plötsligt mycket yngre haha. 
Vi kollade framför allt på soffor och sängar. Det som vi har tänkt att köpa först är en säng, rätt så bra att ha faktiskt om man vill sova under nätterna. Kan inte fatta att vi snart får nycklarna till vår lägenhet, imorgon är det exakt en månad kvar! Det är så himla mycket som måste fixas, det är så många rum som vi måste inreda med möbler haha. Det kommer verkligen bli en stor skillnad att flytta från en lägenhet på 20kvm till en på 82kvm (tror vi kommer tappa bort varandra i lägenheten). Jag får göra som min syrra gjorde när hon flytta till en större lägenhet, hon ringde till sin kille och fråga i vilket rum han var i haha! 
Tror vi har bestämt vilken säng vi ska köpa, nu är det bara att beställa den och få den levererad. 
 
Det är inte riktigt bestämt ännu när jag flyttar från karlstad men det blir ju i början av maj iallafall och så flyttar Stefan i början av juni när han tar examen. Kommer sakna Karlstad och läget som vi bor nu, en sak jag inte kommer sakna är att det blåser varje dag här haha. Läget på nya lägenheten kan knappast inte bli bättre, kommer ta kanske fyra minuter för mig att gå till jobbet... lyxigt! 

På onsdag tar jag tåget till Söderköping, för att fira påsk med familjen. Jag ska även då passa på och kolla på vår lägenhet. Just nu håller den på att renoveras och jag har ingen aning hur den kommer se hur när allt är färdigt, så spännande! 
 
Jag tyckte bäst om denna soffa, nu ska jag bara övertyga Stefan också ;)

Mat i stora mängder

I fredags så blev det visst en trerättermiddag. Blev väldigt spontant när Stefan kom hem med räkor och glass. Vi firar vår månadsdag på tisdag, så vi passade att fira det denna dag istället. Om jag ska ärlig så var det inte direkt därför.. vi gjorde de för det är så gott med mat! Allt blev super gott och det slutade med att vi blev mätta och såg på Let´s Dance. Sen så spelade vi lite PS3 och somna gott i vår nybäddad säng. Älskar att sova när sängen är nybäddad! 
 

Soligt och varmt... men blåsigt

I söndags så var det mycket bättre väder än i lördags. Så vi hoppade på våra cyklar och drog till Mariebergskogen. Som vanligt så blåser det jätte mycket vid kusten, men på vissa ställen var det jätte varmt och då längtar man ännu mer till sommaren. Längtar tills man inte behöver ha på sig någon jacka när man går ut. Iallafall vädret var på topp och våra humör också! Så vi gick en natur stig som går längs vattnet. Stefan försöker lära mig mer om fåglar så har blivit mer kunnig inom det området faktiskt. 
 
 

RSS 2.0